Kunst analyse

Ik heb gekozen voor The Beanery – Edward Kienholz

8071859533_3ea1f1d5e5_z

 

 

 

 

 

 

Edward Kienholz (1927) heeft dit werk gemaakt naar een bestaand café in Los Angeles dat ook The Original Beanery heet. Vanaf 1953 kwam Kienholz, die toen vlakbij woonde, er regelmatig. Na een paar jaar besloot hij dat hij deze kroeg na wilde maken. Voor de Beanery wilde Kienholz zo veel mogelijk authentieke stukken gebruiken. Van Barney (eigenaar van de kroeg) heeft hij verschillende objecten gekregen of overgenomen zoals een oude telefoon die vervangen moest worden. Verder komen het naambord, de klapdeurtjes, de luifel, de bekraste tafeltjes en nog veel meer uit de originele Beanery.

 

Ik zie:

Een oud café met allemaal mensen erin met klokken als hoofden. Het ziet er gezellig uit en lijkt net of je er tussen staat vanwege dat je er doorheen kan lopen en zoveel details zijn.

 

Kleuren:

Ik zie bruine, grauwe donkere oude kleuren. Door deze kleur krijg je een warme sfeer en zie je dat wel al wat ouder is. Het ziet er door de kleuren ook uit op een oud donker cafeetje. Je krijgt een gezellig en oud gevoel door de bruine oude kleuren en de oude spulletjes die er staan.

 

Eigen mening:

Toen ik voor het eerste de trailer (cafeetje) zag staan in het Stedelijk museum wou ik er ook al gelijk naar binnen. Eenmaal binnen waren er zoveel details en leek net of je het echt meemaakte. Dit kunstwerk sprak mij daarom ook heel erg aan. Je kreeg echt zo’n sfeer als je naar binnen liep. Ik vind het echt een heel mooi en leuk kunstwerk omdat je je er echt in kan leven. Je ziet de oudheid er ook in terug en er zit ook een verhaal achter van een echt café.

 

Meer werk van Edward Kienholz:

 

11 10 kienholtz_collection_640 kienholz04

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s