Backstage bij het Concertgebouw

We gingen met de klassen H4A en H4B naar het Concertgebouw. In het concertgebouw vertelde eerst een man van alles over het concertgebouw, hij was ook heel grappig dus het was wel leuk om naar te luisteren. Daarna werden we in twee groepen verdeeld en gingen we naar de grote zaal waar het Nederlandse orkest aan het oefenen was. Dit was heel bijzonder om mee te maken want je hoorde heel veel goede muziek en ze deden het allemaal te gelijkertijd. Ik vond de twee broers Lucas en Arthur Jussen vooral heel bijzonder want die speelde een stuk van Mozart wat Mozart en zijn zus ook op de piano hadden gespeeld. Het was ook allemaal heel gepassioneerd.

Hier een stuk van de broers Jussen:

Daarna gingen we weer bespreken hoe we het vonden met koffie of thee erbij. We kregen hierna een rondleiding door het Concertgebouw. Het grappigste van de rondleiding vond ik de zaal en die was helemaal bedekt met stof op de muren en dan kon je op een bepaald stuk staan en dan hoorde alleen jij je echo. Verder vond ik de zolder ook wel gaaf, je moest twee kleine trapjes op en de zolder was echt mega groot en hier hingen alle snoeren van microfoons enzo. Later mochten we nog in de kantine kijken waar de artiesten aten, helaas waren de broers Jussen er niet.

Eigenlijk vond ik dit wel één van de leukste uitstapjes want het was gewoon heel interessant en vooral het orkest was zo goed!  Ik zou dit zeker wel nog keer willen meemaken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s